Welke fiets past bij jou?

Welke fiets past nou echt bij jou? Om daarachter te komen moet je eerst bedenken waar je de fiets voor gaat gebruiken. Gebruik je de fiets bijvoorbeeld voornamelijk om naar je werk te fietsen, om te sporten of wil je met mooi weer lekker een stukje door de landerijen fietsen? Bij al deze verschillende doelen past een ander soort fiets.

Fiets-bijgeknipt

Woon werk verkeer

Wil je elke dag sportief naar je werk toe fietsen? Dan heb een stevige fiets nodig waaraan je weinig onderhoudt zal hebben. Als je werk of school dicht in de buurt is kun je prima voor een basic model gaan zonder versnellingen. Woon je echter wat verder van je werk of school vandaan, dan is het aan te raden om voor een fiets met versnellingen te gaan. Dat geeft je toch net dat beetje extra comfort wat er voor zorgt dat je niet helemaal bezweet op je bestemming aankomt.

Stadsfiets

Een stadsfiets is een degelijke fiets zonder al te veel opties en vooral bedoeld voor korte stukjes.

Elektrische fiets

Een elektrische fiets geeft je trapondersteuning bij het fietsen. Dit maakt de fiets vooral geschikt voor het vervoeren van zware boodschappen en het meenemen van kinderen. Deze fietsen zijn vaak wel prijzig. Dus is het verstandig elektrische fiets aanbiedingen zoals die van Fietsenwinkel.nl in de gaten te houden.

Omafiets

De omafiets is een zeer basic fiets zonder enige vorm van luxe. Hierdoor is de fiets wel degelijk en goedkoop in onderhoud. De omafiets is vooral populair onder jongeren.

Moederfiets

Een moederfiets is zeer degelijk gebouwd en daarom geschikt om zware boodschappentassen en kinderen mee te vervoeren. Er zit een standaard met dubbele poten onder zodat de fiets stevig op de grond staat als de standaard wordt gebruikt. Ook heeft  de fiets heeft een lage instap waardoor je gemakkelijk op de fiets kan stappen.

Sportief

Wil je graag snel over de weg racen of wil je graag crossen door het bos? Dan heb je een sportfiets nodig. Je hebt natuurlijk de racefietsen en mountainbikes maar je hebt ook de crosshybride fietsen.

Racefiets

De racefiets heeft een zeer licht maar stijf frame zodat je hard over de weg kan fietsen maar nog wel voldoende controle in de bochten houdt. Op de racefiets zit je voorover gebogen zodat je aerodynamischer bent.

Mountainbike

De mountainbike is een stevige fiets met goede vering en brede banden met een diep profiel zodat je lekker door het bos en andere avontuurlijke trajecten kunt scheuren.

Crosshybride

De crosshybride is een mix tussen een racefiets en een mountainbike. Je kan er zowel mee over de weg als door het bos mee fietsen. De fiets heeft een recht stuur wat zorgt voor een sportieve houdingen. Deze fiets is ook uitermate geschikt om sportief naar school of werk te fietsen..

Recreatief

Vind je het leuk om regelmatig lange fietstochten te maken? Dan is een fiets met veel versnellingen en een lichte bouw aan te raden. Hierdoor is het trappen niet te zwaar en kun je comfortabel een lang stuk fietsen. Er zijn verschillende soorten recreatieve fietsen te krijgen, dit zijn: elektrische fietsen, hybride fietsen en trekkingfietsen.

Elektrische fiets

Met de trapondersteuning van elektrische fiets wordt het gemakkelijk om een lang stuk te gaan fietsen. Let bij aankoop op wat de actieradius van de fiets is zodat deze past bij hoe ver jij verwacht te gaan fietsen.

Hybride fiets

Deze fiets is voor allerlei doeleinden geschikt. Zowel lange als korte stukken kunnen er mee gefietst worden en de weersomstandigheden van verschillende seizoenen zijn geen probleem. De hybride fiets heeft zowel een sterk als licht frame, veel versnellingen, een verstelbaar stuur en banden die geschikt zijn voor elk soort weer en wegen.

Trekkingfiets

Dit is dé perfecte fiets om mee op fietsvakantie te gaan. Door het sterke maar lichte frame trap je gemakkelijk richting je vakantiebestemming. Aan het frame zitten tevens veel punten waar je tassen aan kunt ophangen, hierdoor kun je al je vakantiespullen gemakkelijk meenemen.