Thule Fietsendragers

Thule Fietsendragers

Thule is een Zweeds merk dat is gespecialiseerd in meerdere vervoersystemen. Vanaf het begin werkt Thule al aan zijn fietsendragers en ze hebben ondertussen een breed assortiment fietsendragers. De focus van de Thule fietsendragers ligt op duurzaamheid en veiligheid. Dit is ook terug te zien in de filmpjes van Thule waar de dragers uitgebreid getest worden.

Door de jaren heen heeft Thule een enorm groot assortiment fietsendrager opgebouwd. Voor iedere situatie is er wel een fietsendrager beschikbaar en Thule heeft het allemaal. Ze hebben bij ieder type fietsendrager meerdere modellen in verschillende prijsklasse. Het verschil tussen de Thule fietsendragers is voornamelijk de kwaliteit en de compactheid van de verschillende modellen.

Modellen Thule Fietsendragers

Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende soorten Thule fietsendragers:

Trekhaakdragers
De meest voorkomende type fietsendrager. Sommige modellen zijn tegenwoordig ook geschikt voor elektrische fietsen. Let er wel op dat dit niet voor ieder model geldt.

  • Voor 2 fietsen (VeloCompact, EasyFold, EuroPower, Express, RideOn, EuroClassic)
  • Voor 3 fietsen (VeloCompact, EuroRide, Hangon, RideOn, EuroClassic)
  • Voor 4 fietsen (HangOn)

Achterklepdrager
Erg handig als je geen trekhaak hebt. Ook makkelijk op te bergen en de kentekenplaat blijft gewoon goed zichtbaar.

  • Voor 2 fietsen (RaceWay, ClipOn, Backpac)
  • Voor 3 fietsen (FreeWay, ClipOn)

Naast deze drager biedt Thule ook nog verschillende dakdragers aan. Dit is de goedkoopste oplossing van allemaal, maar is wel beperkt. Zo kunnen deze dragers maar een beperkte hoeveelheid gewicht dragen, is de montage wat onhandig en kan je er niet mee een parkeergarage in.

Alles over fietsen