Fietsverzerkering

Fietsverzekering

Een hele geruststelling; de fietsverzekering

Fietsen is een ervaring: de rust bij het fietsen in een prettig ritme, de sensatie bij het afdalen en het genot bij het bewonderen van de omgeving. Toch is het altijd even slikken om de fiets onbeheerd achter te laten. En ook de gedachte dat het een keertje toch echt misgaat, doet af aan het plezier van het hebben van een fiets. Een verzekering neemt dit gevoel van u af, want u weet dat er altijd een team klaarstaat om u tegen geen of weinig kosten, zo snel mogelijk weer op pad en op de fiets te krijgen mocht het dan toch misgaan.

Vooral in grote steden waarbij fietsendiefstal aan de orde van de dag is en de politie niets voor u kan betekenen, is het een fijn gevoel om het team van de verzekeraar achter u te hebben staan. Zo kunt u met een gerust hart op pad.

Fietsverzekering; twee types

Fietsverzekeringsmaatschappijen zoals Unigarant bieden een nieuwe klant twee verzekeringen aan: de eerste is alleen tegen diefstal, en de tweede verzekert daarnaast ook tegen schade. Diefstal is dus altijd verzekerd, en dat brengt rust met zich mee bij het parkeren van uw fiets. Unigarant biedt al een anti-diefstal verzekering vanaf €4,42 per maand, afhankelijk van de nieuw waarde van de fiets. Het maakt niet uit waar u in Nederland woont, de premie wordt niet hoger op basis van uw woonadres.

Wilt u echter ook dat onvoorziene schade u niet onverwachts in de buidel laten tasten? Dan is het zeker raadzaam om de verzekering voor diefstal én schade te nemen. Zo weet u zeker dat bijvoorbeeld vandalisme, aanrijdingen en valpartijen u in ieder geval ongestraft achterlaten. Houd er wel rekening mee dat de fiets voldoende onderhouden moet zijn indien u aanspraak wil maken op een schadevergoeding. Deze verzekering is al te krijgen vanaf €5,42, afhankelijk van de nieuw waarde van de fiets, maar ga altijd naar een echte fietsenconcurrent.

Alles over fietsen