Stadsfiets

Stadsfiets

Als je in de stad of een woonwijk woont is de stadsfiets vaak de meest logische keuze. Het gaat hier om fietsen met een gesloten kettingkast en een normaal, comfortabel frame. Stadsfietsen zijn erg onderhoudsarm en daarom uitermate geschikt om dagelijks mee te fietsen. Als u meer informatie wilt over dit type fiets of een online herenfiets, lees dan snel verder.

De stadsfiets

De stadsfiets is vaak een type fiets die veel te verduren krijgt, omdat hij dagelijks gebruikt word en veel in de regen staat. Een stadsfiets moet vooral stevig zijn, hierdoor zijn stadsfietsen wat zwaarder van stuk. De voordelen op een rijtje:

  • Gesloten kettingkast
  • Versnellingen in de naaf van het achterwiel
  • Dynamo en complete verlichting
  • Eenvoudig te gebruiken slot
  • Comfortabel zadel
  • Gemakkelijk te upgraden naar een iets beter model

Bescherming van stadsfiets

Het beste is natuurlijk om de stadsfiets altijd binnen te hebben staan. Na gebruik even af te spoelen, vooral als er in de winter met zout gestrooid is. 6 maanden na aanschaf de fiets even laten controleren middels een servicebeurt. Verder omdat de fiets vaak in dichtbevolkte gebieden gebruikt word, waar helaas ook meer fietsen worden gestolen is het raadzaam om de fiets te voorzien van één of twee sloten. Standaard bevat een stadsfiets vaak al een ringslot voor door het achterwiel. Aangeraden wordt om een los ketting of beugelslot erbij te gebruiken. Met dit slot kunt u ook direct een fietsverzekering afsluiten, dit kan echter tot 2 weken na de aankoop.

Alles over fietsen