Omafiets van Gazelle

Omafiets

Omafiets

De omafiets kent iedereen wel en vrijwel iedereen heeft er wel eens op eentje gereden. Het typische model is niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Sinds de 19e eeuw brengt deze nostalgische topper al mensen van A naar B en voorlopig komt hier nog geen einde aan. Tegenwoordig is dit model namelijk bijzonder populair onder jongeren. Het stoere en ouderwetse uiterlijk draagt hier zeker aan bij en heeft blijkbaar ook invloed op het imago van de jongere.

De omafiets een echte klassieker

De klassieke omafiets heeft een terugtraprem en geen versnellingen, komt in het zwart met een bagagedrager en zwarte jasbeschermers. Inmiddels is deze fiets verkrijgbaar in verschillende kleuren en ze zijn er van zo simpel mogelijk tot ontzettend luxe varianten. Doorgaans is de omafiets bijvoorbeeld te upgraden naar drie of zeven versnellingen. Ook het remsysteem kan anders dan de standaard worden gemonteerd, zo zijn er ook varianten met rollerbrakes.

Technische upgrades voor de Omafiets

Naast technische aanpassingen zijn er natuurlijk ook stijlelementen die aangepast of aangevuld kunnen worden. Een meer comfortabel zadel bijvoorbeeld of ergonomische handvatten maken de omafiets al snel weer eens stukje beter. Uiteraard is de omafiets ook beschikbaar als transportfiets met een voordrager wat superhandig is als je ook spullen zoals boeken moet vervoeren. Nog handiger is om hem dan ook maar direct uit te breiden met een fietsmand of –krat. Dat is niet alleen heel praktisch maar ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit. Daarnaast is er nu ook de omafiets met versnellingen.

Prijs van Omafiets

Een van de grootste voordelen van de omafiets is de prijs. Doorgaans is de omafiets namelijk lekker goedkoop. Dit komt natuurlijk door de simpele uitvoering van deze fiets en doordat hij in al die jaren eigenlijk niets is veranderd. De omafiets wordt ook geregeld buiten normale fietsenwinkels om verkocht, zoals bijvoorbeeld in bouwmarkten. Toch is het verschil tussen een A-merk fiets en goedkopere merken altijd goed te merken. De kwaliteit van onder andere de afwerking is vaak vele malen beter bij een A-merkfiets.

Als je op zoek bent naar een simpele maar degelijke fiets voor de korte en middellange afstanden tegen een redelijke prijs dan is een omafiets zeker interessant voor jou.

Alles over fietsen