Moederfiets

Moederfiets

Iedere (aankomende) moeder moet er aan geloven, een goede moederfiets. Een moederfiets kopen kan een hele klus zijn, er zijn namelijk nogal wat factoren die invloed hebben op de prestatie van de moederfiets. Tegenwoordig koop je je moederfiets natuurlijk wel gewoon online. Dit levert vaak al snel een korting op van 20 tot 30%.

Praktisch  nut moederfiets

Een fietstocht met 1. 2 of 3 extra passagiers kan soms een hele opgave zijn. Gelukkig is hiervoor de moederfiets bedacht wat het leven van de hedendaagse moeder weer iets gemakkelijk maakt. Met een moederfiets kunt u heel gemakkelijk, veilig en verantwoord uw kinderen meenemen op de fiets. Een aantal features van echte moederfietsen ten opzichte van  “normale” damesfietsen.

  • Extra lange bagagedrager (voor eenvoudige bevestiging van 1 of 2 persoons achterzitje)
  • Een breed stuur
  • Ruimte rondom stuur (voor eenvoudige bevestiging van kinderzitje voor)
  • Een lage instap (voor gemakkelijk instap)
  • Afstand zadel stuur iets groter (zorgt dat u niet kunt stoten tegen de zitjes)
  • Rek aan bagagedrager (voor eenvoudige bevestiging van kinderwagen)

Series van moederfietsen

Er zijn verschillende merken die goede moederfietsen op de markt hebben gebracht. Zo heeft Sparta de Sparta Amazone 4 Life, heeft Gazelle de Gazelle Bloom en Cortina de Cortina Roots, als u een iets voordeligere moederfiets zoekt kun u de BSP Seine eens proberen. Stuk voor stuk stevige moederfietsen die uitermate geschikt zijn om kinderzitjes en andere aanverwante accessoires aan te bevestigen.

Fietsafstand moeder op de moederfiets

De maximale afstand die met een moederfiets afgelegd kan worden is iets beperkter door het gewicht en door het meezeulen van de kids is het advies om de fietstocht te beperken tot 6 á 7 km enkele reis. De moederfietsen van tegenwoordig wegen al snel 22 á 23kg en als hier de zitjes, mandjes, buggy en kids nog eens bijkomen kan een rit van enkele kilometers al snel erg zwaar worden. Let daarom voordat u op pad gaat met uw moederfiets goed op de afstand die u verwacht af te gaan leggen, dit beperkt het risico dat u compleet vermoeid op bestemming aankomt.

Alles over fietsen