kinderfiets

Kinderfiets

Bijna iedereen heeft hierop het fietsen geleerd: een kinderfiets! De ene had een mooie roze driewieler en de andere een stoere kindermountainbike. Ze zijn er dan ook in alle soorten en maten, maar het belangrijkste is vooral dat de fiets erg veilig is, zodat elke vader of moeder zijn kind met een gerust hart naar school kan laten fietsen!

Kinderfietsen voor de echte kleintjes of oudere jeugd

Er zijn talloze soorten kinderfietsen, waardoor er voor ieder kind wel een fiets te vinden is. Hieronder vindt u hier enkele voorbeelden van:

  • Meisjes-/Jongensfiets: Wat een jongensfiets onderscheidt van een meisjesfiets? Dat zit hem natuurlijk in het uiterlijk van de fiets. Veelal zien jongensfietsen er door de kleursamenstelling net wat sportiever uit en een meisjesfiets ziet er vaak wat eleganter uit. Toch maakt dit eigenlijk niet zo veel uit, omdat een jongensfiets ook prima geschikt kan zijn voor een meisje en andersom!
  • Sportieve kinderfiets: Een mooi opstapje naar een standaard racefiets of mountainbike is een kleinere uitvoering hiervan, ofwel een sportieve kinderfiets. Deze fietsen zijn dan wel een maatje kleiner dan een standaard sportieve fiets, maar ze laten een kind wel al goed kennis maken met bijvoorbeeld het versnellingssysteem, remsysteem of de sportieve zithouding. Ook steeds vaker zijn deze fietsen voorzien van een sterke afmontage, zodat uw kind gemakkelijk mee kan op een mooi toertochtje met zijn vader of moeder!
  • Driewieler: Een driewieler is er voor de echte kleintjes. Op een driewieler kunnen kinderen van ongeveer 2-3 kennis maken met de basis van het fietsen. Door de drie wielen hoeft een kind nog niet zoveel balans te houden als op een ‘gewone’ fiets, maar hierop leert een kind wel te trappen en te sturen!

Veiligheid boven alles!

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat een kinderfiets veilig is. Een kinderfiets voldoet normaal al aan diverse eisen en voorwaarden, maar een kinderfiets kan natuurlijk nog net een stukje veiliger gemaakt worden door er accessoires aan toe te voegen. Zo kunt u denken aan fietsverlichting, zodat uw kind ook in het donker veilig over straat kan, of zijwieltjes voor wanneer de stap van een driewieler naar een kinderfiets nog net te groot is. Met een fietsslot kunt u er natuurlijk voor zorgen dat u de fiets veilig kunt achterlaten!

Een kinderfiets kopen

Bij de aanschaf van een kinderfiets is het erg belangrijk om op een aantal dingen te letten. Let er bijvoorbeeld op wat er allemaal op de fiets zit om deze veiliger te maken, wat de prijs is van de fiets en welke maat de fiets heeft. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat uw kind de online kinderfietsen ook mooi vindt!

Alles over fietsen