Sparta Lola Jo Zwart

Sparta Lola Jo

De Sparta Lola Jo 2015

Een pareltje voor de liefhebber
De Sparta Lola Jo is een transportfiets met een wel heel bijzonder design. Deze fiets heeft een uitgesproken aluminium frame en voordrager. De voordrager is bijzonder geschikt om een mooie mand op te plaatsen. Daarnaast heeft hij ook nog andere leuke stijlelementen zoals het zadel en de handvatten. Bij de elektrische variant zien we zelfs dat de accu in de voordrager is geplaatst zodat de fiets zijn unieke karakter kan behouden. Ook de kleuren vallen lekker op; de Lola Jo wordt namelijk uitgevoerd in zacht blauw, pastel zalm, zacht roze of mat zwart. Een pareltje voor de liefhebber van alles wat net even anders is dan de gemiddelde fiets.

Algemene eigenschappen Sparta Lola Jo

De Lola Jo is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, namelijk met drie en zeven versnellingen, en met elektrische ondersteuning. Als een echte transportfiets hebben alle uitvoeringen een tweebeenstandaard en stuurvergrendeling zodat hij lekker stevig staat, ook wanneer hij vol beladen is. Door de jasbeschermers en de gesloten kettingkast is deze fiets onderhoudsarm. Voor de veiligheid is er heldere verlichting aangebracht welke op batterijen werkt. Ook een degelijk slot ontbreekt niet. Het ART goedgekeurde AXA-slot gaat diefstal tegen, al is een kettingslot geen overbodige luxe.

Sparta Lola Jo; Specifieke eigenschappen

De Sparta Lola Jo N3 heeft een Shimano Nexus 3 speed naafversnellingssysteem en een terugtraprem. De Lola Jo N7 heeft een Shimano Nexus 7 speed naafversnellingssysteem en rollerbrakes (anti-blokkeerremmen). De Lola Jo Electric heeft dezelfde eigenschappen als de N7. Verder heeft de Electric een actieradius van minimaal 17 en maximaal 80 km, afhankelijk van de wegomstandigheden, de fietser, de stand waarin wordt gefietst en de gekozen accu. Er kan namelijk gekozen worden tussen twee accu´s. Deze is overigens gewoon uitneembaar zodat je hem ook makkelijk binnenshuis kan opladen. De motor bevindt zich in het voorwiel waardoor je het gevoel krijgt voortgetrokken te worden door je fiets. Deze vrijloopmotor van Sparta heeft vijf standen waartussen geswitcht kan worden middels het display op het stuur. Daarnaast zorgt de vrijloopmotor ervoor dat je ook zonder ondersteuning toch licht kan fietsen.

De Sparta Lola Jo is een unieke fiets met een eigenzinnig tintje. Durf jij hem aan?

Alles over fietsen