Sparta B4

Sparta B4

De Sparta B4 is de absolute topper in de B- serie van Sparta. Het is tot op heden de enige fiets in deze serie die is uitgerust met het NuVinci H/sync schakelsysteem. Deze technologie maakt het mogelijk om te versnellen zonder te schakelen, sterker nog: er zit zelfs geen schakelaar op het stuur. Het zorgt er dus voor dat je zelf de trapfrequentie kunt bepalen. De intelligente schakelnaaf zorgt voor de versnelling. Zo kun je een stuk comfortabeler fietsen en fiets je nooit te zwaar of te licht. Ook heb je een stuk minder last van ingewikkelde standen en kabels op het stuur.

In de Sparta B4 zit een accu van 400wh waar volgens Sparta maximaal 140km mee gereden kan worden. Hier wordt dan wel uitgegaan van de meest ideale omstandigheden. Verder is de Accu uitneembaar, wat het opladen een stuk makkelijker maakt. Een ander voordeel van de Sparta B4 zijn de hydraulische velgremmen. Hierdoor kan er een stuk gedoseerder en veiliger geremd worden. Zelfs bij nat weer merk je geen verschil. Een ander onderdeel wat deze fiets onderscheid van zijn broertjes is de zogeheten ‘powerboost’. Met een gashendel aan het rechterhandvat kan je bij bijvoorbeeld een viaduct of heuvel extra gas bijgeven. Dit is niet alleen erg handig, maar geeft je ook nog eens een machtig gevoel!

De Sparta B4 is tot op heden alleen nog verkrijgbaar in het wit. Dit geeft de fiets wel een fris uiterlijk en is redelijk uniek in vergelijking met de andere elektrische fietsen van Sparta.

Specificaties van de Sparta B4

Actieradius tot 140 KM
Motor Trapas
Kracht van de motor in Nm 48
Plaats accu Accu uitneembaar uit achterdrager
Aantal Wh 400 Wh
Gewicht in Kg zonder accu 24 excl. accu
Aantal versnellingen 999
Merk versnelling NuVinci
Versnellingstype Naaf
Voorrem Hydraulische velgrem
Achterrem Hydraulische velgrem
Voorvork Verende voorvork, mono-shock
Stuurpen Handmatig verstelbaar
Zadelpen Verend
Koplamp Automatische koplamp geïntegreerd in voorvork
Achterlicht Batterij
Frame materiaal Aluminium
Slot Axa ringslot met insteekoptie ART goedgekeurd
Kleur Black/White
Model Heren , Lage instap
Maat 48, 53, 57 of 61

Alles over fietsen