Giant Prime E+1 Power

Giant Prime

De Giant Prime serie is op het moment de meest verkochte elektrische fiets van Giant. De serie kenmerkt zich als sportieve stadsfiets met hoogwaardige onderdelen en valt niet direct op als een elektrische fiets. De serie telt op het moment 5 verschillende modellen, waar de grootste verschillen voornamelijk in de versnellingen, remmen en accu liggen (en uiteraard hierdoor ook de prijs). Alle Giant Prime fietsen zijn voorzien van een Yamaha middenmotor. Deze motoren geven een kracht van wel 60 Nm, wat hoog is voor een elektrische fiets. Viaducten en bruggen zijn dus geen enkel probleem. Verder geeft het de bereider een hele natuurlijk trapondersteuning en is de fiets goed in balans wat betreft de gewichtsverdeling.

De Giant Prime Modellen

Een overzicht van de Giant Prime modellen staat hieronder. Echter komen er regelmatig nog nieuwe modellen uit. Informeer dus ten alle tijden goed bij de (web)winkel waar je de fiets gaat kopen!

  • Giant Prime E+ 0
  • Giant Prime E+ 1
  • Giant Prime E+ 1 Power
  • Giant Prime E+ 2
  • Giant Prime E+ 3

Zoals al eerder vermeld liggen de verschillen vooral in de versnellingen, remmen en accu’s. Afhankelijk van je prijsklasse is er in ieder geval altijd wel een model naar wens beschikbaar!

Specificaties van de Giant Prime

We hebben voor één van de topmodellen gekozen uit dit lijstje om de specificaties van door te nemen. Dit is in dit geval de Giant Prime E+ 0.

Maten M, L, XL
Kleuren Cool Grey / Brushed
Frame Aluxx aluminium
Voorvork SR Suntour NCX
Stuur Alu trekking bar
Stuurpen Verstelbaar
Zadelpen Geveerde zadelpen
Zadel Selle Royal Ariel
Shifters NuVinci Harmony
Remmen Magura MT2 160mm schijfremmen
Remhendels Magura MT2
Crankset Giant aluminium
Velgen Giant CR70 dubbelwandig 622×19
Banden Schwalbe Marathon Surpreme
Gewicht 22,7 kg (excl. accu van 2,7 kg)
Motor SyncDrive Central powered by Yamaha
Display RideControl LCD
Accu EnergyPak 400Wh (36v, 11,1Ah)
Range tot 120 km
Verlichting Trelock Uno 40Lux, Trelock Trio

Alles over fietsen