Cortina fietsen

Cortina fietsen logo
Het logo van Cortina fietsen

De fietsen van Cortina worden gefabriceerd in Tjechië en krijgen in Nederland hun finishing touch en zijn daardoor van goede kwaliteit. Cortina is bekend geworden met hun uitgebreide modellenwedstrijd, hierin hebben ze juist de doorsnee mensen van de Nederlands straat gebruikt om die hippe stijlvolle look te genereren die precies past bij de uitstraling die Cortina wil uitstralen. Cortina fietsen zijn in Nederland erg in opkomst en de fietsen zijn uiterst stevig en geschikt voor het stadse verkeer. Bij Cortina geldt: “Fietsen is fashion” en dat zie je aan alles.

Cortina modellenwedstrijd

Uit de Cortina fietsen modellenwedstrijd zijn verschillende modellen voortgekomen welke stijlvol getoond worden op vrijwel alle geschoten fietsen van Cortina. De winnaars van de modellenwedstrijd zijn direct semi-bekende Nederlanders geworden, te noemen: Bobbie, Christopher, Jan, Jonas, Jorn, Lesley, Tascha, Monique, Danique, Marlous en Melayl. De vakjury voor de modellenwedstrijd van Cortina fietsen bestond uit: Mode-otwerper Janice, fotograaf Oscar Seijkens, creative-director Erwin Bok (Stunned) en leden van de marketingafdeling van Cortina fietsen.

Modellen Cortina fietsen

Cortina heeft een reeks aan fiets gelanceerd welke heel duidelijk zijn:

Cortina fietsen naamgeving en type aanduiding

Bij Cortina fietsen zijn ze heel duidelijk geweest in de naamgeving van de fietsen. Onderstaand een kort overzichtje van toevoegingen en de betekenissen op de productnamen:

  • Geen toevoeging (De betreffende fiets zoals die bedoelt is, basic en alleen de nodige poespas)
  • N (versnellingsnaaf)
  • RN (versnellingsnaaf en rollerbrakes
  • Plus (model voorzien van versnellingen rollerbrakes én een voordrager)
  • De-Luxe (hetzelfde als de Plus, maar dan met een beter zadel en lederen handvatten)

De naam is vaak uitgebreid met een getal achter de N of achter de RN, dit duid de hoeveelheid versnellingen aan, bij Cortina fietsen is dit beperkt tot 3, 5 en 7 versnellingen. Dit is meer dan voldoende voor in de stad. Verder heeft Cortina de U1, 4 en 5 verschillen hier zitten hem vooral in aankleding van de fiets, hoe hoger het getal hoe betere onderdelen. Verder zijn er nog een aantal extra aanduidingen bij Cortina die aangeven of de fiets een speciaal design heeft, bijvoorbeeld: “Lief!”, “Jeans” of “ALU Brushed”.

Alles over fietsen