Batavus Stream

Batavus Stream

De Batavus Stream is een hele krachtige fiets uit de Batavus elektrische fietsen serie. Met een luxe uitrusting valt deze fiets onder het luxere segment. Wat vooral opvalt aan de Batavus Stream is de Yamaha middenmotor. Deze valt onder de krachtige motoren en is voorzien van een rotatiesensor, trapkrachtsensor en snelheidssensor. Deze sensoren meten niet alleen hoe snel je de trappers ronddraait, maar ook hoeveel kracht je uitoefent op de pedalen. Deze informatie wordt door het systeem weer gebruikt om de trapondersteuning van de motor te bepalen. Al met al zorgt dit voor een comfortabele en natuurlijke trapondersteuning. In combinatie met de Yamaha motor krijg je bij de Batavus Stream standaard een 500wh accu in de achterdrager. Zonder extra te betalen dus een betere accu met een actieradius tot wel 135 kilometer. Dit is uiteraard wel onder de meest gunstige omstandigheden.

Zowel het zadel als de voorvork is voorzien van vering en zorgt voor extra comfort. Ook over luxe remmen is nagedacht. De Hydraulische remmen in zowel de voor- als achterrem zorgen voor een comfortabele en veilige remkracht.

Batavus Stream; De onopvallende krachtpatser
Veel mensen vinden het niet mooi en/of prettig als de elektrische componenten van een fiets opvallen. Doordat de Batavus Stream een Yamaha middenmotor heeft valt deze in eerste instantie al niet op. Daarnaast kan de accu gemakkelijk worden weggewerkt met bijvoorbeeld fietstassen. Hierdoor valt het helemaal niet op dat de Batavus Stream een elektrische fiets is.

Batavus Stream modellen

De Batavus Stream komt op dit moment alleen in een heren en dames variant met 7 versnellingen. Uitgerust met een uitgebreid, afneembaar display en drie ondersteunings standen. De adviesprijs van deze variant is €2519, maar er zijn (web)winkels te vinden die hier 20-30% korting op geven.

Alles over fietsen