Batavus Old Dutch

Batavus Old Dutch

De Batavus Old Dutch is de belangrijkste fiets van ons land. Het is in de loop der jaren de meest verkochte fiets geworden en is er tegenwoordig in allerlei verschillende uitvoeringen. Zo is de fiets ooit begonnen als omafiets, maar is de Batavus Old Dutch tegenwoordig ook als herenfiets verkrijgbaar! De Batavus Old Dutch wordt het vaakst gezien in de kleur zwart en in de meest basic uitvoering; zonder versnellingen en met een terugtraprem. Tegenwoordig zijn alle Old Dutch fietsen verzien van complete set aan verlichting.

  • Batavus Old Dutch N3 omafiets
  • Batavus Old Dutch Plus N3 omafiets
  • Batavus Old Dutch Plus N3 opafiets
  • Batavus Old Dutch Plus RN omafiets
  • Batavus Old Dutch RN omafiets

De Omafiets, de Batavus Old Dutch

De Old Dutch is dé enige echte omafiets. De fiets is precies zo gemaakt als de vroegere omafietsen van Batavus ook zijn bedoeld. Een simpele maar doeltreffende fiets voor een goede prijs. Tegenwoordig gewoon met alle nodige onderdelen uitgerust.

Batavus Old Dutch Electric

Hij is nog niet uitgebracht door Batavus, maar er gaan geruchten dat de omafiets van Batavus uitgebracht gaat worden als elektrische fiets onder de noemer: “Batavus Old Dutch Electric”. Wanneer deze fiets gereleased wordt is nog niet duidelijk. Specificaties zijn nog onbekend, maar waarschijnlijk word de fiets uitgerust met een standaard accu en motor. Ook zal een elektrische variant voorzien zijn van een beter remsysteem om de hogere snelheid op te vangen.

De ultieme omafiets, de Batavus Old Dutch

Ook volgens Batavus zelf is de Old Dutch dé ultieme omafiets. Men kan er niet onderuit, dit is bij uitstek de meest verkochte en nog rijdende fiets in Nederland. Nu is hij er dus in verschillende uitvoeringen variërend in adviesprijs tussen de €419,- en €579,-, maar wie online goed rondkijkt kan het al vinden voor €309,- of €319,-.

Alles over fietsen