Stuurtas voor je fiets

Stuurtassen – Alles op een rijtje

Op deze pagina vindt u alle informatie die u moet weten voor het aanschaffen van een stuurtas voor uw fiets. Een stuurtas is een fietstas die u gemakkelijk voor aan uw stuur kunt hangen. Dit gaat vaak door middel van een speciale ophangbeugel maar soms kunt u het ook met klittenband bevestigen. Soms is het zelfs nodig om een apart bevestigingssysteem hier los bij aan te schaffen, let daar op wanneer u overweegt een stuurtas te kopen.

Stuurtassen: Compact en handig!

Een stuurtas is uitermate geschikt voor mensen die graag toertochten fietsen. Je kunt deze fietstas gebruiken voor het opbergen van kaarten, uw tablet, smartphone of camera. De compacte vorm van de tas zorgt ervoor dat je geen onnodige ruimte meesleept op de fiets. Bovendien wordt een stuurtas vaak geleverd inclusief een schouderriem, zodat je hem makkelijk af kunt pakken als u een stadje gaat bekijken of even bijkomt op het terras. De stuurtassen zijn vaak waterdicht, of hebben een speicaal regenhoesje, zodat de inhoud van je stuurtas ook in barre omstandigheden beschermt blijft. De fietstassen voor je stuur worden onder andere gemaakt door de volgende merken: Basil, New Looxs of Ortlieb.

Op zoek naar een andere fietstas dan een stuurtas? Kijk dan eens op bij de enkele en dubbele fietstassen, zadeltassen, schoudertassen of rugtassen.

Alles over fietsen