Fietstassen

Fietstassen

Fietstassen zijn ideaal om extra ruimte op je fiets te creƫren. Vaak is alleen een bagagedrager niet genoeg als je bijvoorbeeld een zware boodschappentas bij je hebt. Fietstassen zijn er in allerlei soorten en maten. Het ligt er dan vaak ook aan wat jij het mooist het meest functioneel vindt. Let er bij een tas wel op dat je kunt kiezen of een fietstas waterdicht is, hard of zacht is, enkel of dubbel en of hij voor of achter op de fiets moet.
Een aantal bekende merken zijn:

Soorten fietstassen

De fietstas op de achterdrager is de meest bekende en verkochte soort in de categorie fietstassen. Deze tassen zijn er in verschillende soorten. De enkele fietstas is lichtgewicht en makkelijk van de fiets af te halen. Ideaal als je de tas met je mee wilt nemen. De dubbele fietstas is weer meer bedoelt voor vaste bevestiging. Deze fietstas is erg handig als je een wat zwaardere inhoud wilt vervoeren. Daarnaast moet je nog rekening houden met het feit dat u kunt kiezen tussen een fietstas van hard of zacht materiaal. Zo is een harde fietstas handig voor spullen die wat extra bescherming nodig hebben en een zachte fietstas is weer erg handig als je zo min mogelijk gewicht met je wilt meedragen (bijvoorbeeld bij een fietsvakantie).

Naast de fietstassen op de achterdrager heb je ook nog tassen voor op het stuur of onder het zadel. Deze zijn meestal een stuk kleiner wat betreft inhoud en worden doorgaans gebruikt voor bijvoorbeeld onderhoudskits of ander klein materiaal.

Nog een keertje alle fietstassen op een rijtje:

Alles over fietsen