Fietsmanden kopen?

Fietsmanden

Op deze pagina vind u alle informatie die u moet weten voor de aanschaf van fietsmanden. Een fietsmand is uitermate geschikt voor het meenemen van extra bagage op uw fiets. Of dat nu uw zware boodschappen, schoolspullen of zelfs uw lieve huisdier is, een fietsmand is hier altijd ideaal voor. Bovendien maakt zo’n mand uw fiets nog veel completer, en beschikt u onderweg altijd over voldoende opbergruimte. Wanneer u van plan bent om een fietsmand te kopen, zijn er genoeg opties, die we hier graag willen bespreken.

Fietsmand: Positie en Materiaal?

Het eerste wat u uzelf moet afvragen bij de aanschaf van een fietsmand is de materiaalkeuze. Zo kunt u kiezen uit rieten manden stalen manden óf kunststof manden. Staat uw fiets bijvoorbeeld altijd buiten, dan is een kunststof of stalen mand waarschijnlijk het meest geschikt. Wanneer de fiets droog gestald kan worden is juist een rieten mand weer geschikter en zal deze langer meegaan. Daarnaast zult u zich af moeten vragen op welke plek van uw fiets u de fietsmand wilt plaatsen. Het type drager is hier van belang, bij een voordrager plaatst u de mand voor op de fiets, en beschikt u alleen over een bagagedrager, dan gaat de mand achterop. Let op: Bij de meeste soorten fietsmanden is het nodig om een bevestigingsset erbij te kopen. Hierbij nog een keer overzichtelijk alle keuzes:

Basil, New Looxs of GMG Yepp?

Binnen de fietsmanden zijn er verschillende merken actief. Basil is verweg het grootste merk en heeft verschillende soorten fietsmanden, zoals stuurmanden, dierenmanden en dragermanden. Ook kun je bij dit merk terecht voor leuke accessoires of een bevestigingsset. GMG Yepp richt zich juist op één type fietsmand, namelijk de Cargo. Deze fietsmand bevestig je eenvoudig op je voordrager en is inklapbaar. Nog niet gevonden wat u zocht? Kijk dan eens bij het assortiment van New Looxs. Ook dit merk heeft een zeer divers assortiment binnen de fietstassen. Hieronder de belangrijkste merken nog een keer op een rijtje:

Alles over fietsen